Hírek, események

Érettségi vizsgák a digitális középiskola 16. végzős évfolyamán

2022. június 29.

A 2021/2022. tanév befejeztével már a 16. évfolyam szerzett érettségi bizonyítványt a Digitális Középiskola program keretében. A világújdonságnak számító távközlési eszközzel támogatott, esti tagozatos gimnáziumi oktatás beváltotta a hozzá fűzött reményeket, a tanulók sokat tanulva, küzdve, de megfeleltek az elvárásoknak. Az érettségi vizsgát jelen tanévben 51-en kezdték meg, akikből 42-an ebben a tanévben fejezték be 12. évfolyamos tanulmányaikat. Érettségi bizonyítványt 36 tanuló szerzett. Így a Digitális Középiskolában eddig érettségi bizonyítványt szerzett 672 fő. A többi tanulónak a sikertelen vagy hiányzó tantárgyi vizsgákat meg kell ismételni, illetve be kell pótolni. Az érettségi vizsga átlaga: 3,63. A vizsgaelnökök értékelése szerint a vizsgák zökkenőmentesen, a törvényi előírásoknak megfelelően zajlottak. Az oktatási módszer innovativitása, a tolerancia és az odafigyelés lehetőséget és esélyt biztosít ezeknek a felnőtt tanulóknak a társadalmi felzárkózáshoz és a sikeresebb boldoguláshoz. Az érettségizett hallgatók közül sokan tervezik egyetemi-főiskolai tanulmányok megkezdését, valamint érettségihez kötött szakmai képzettségek megszerzését.

A Magyarországon és nemzetközileg is egyedülálló oktatási módszerrel megszerzett érettségi bizonyítványokat 2022. június 17 és 21-én vehették át a végzős felnőtt tanulók Fazekas Róberttől, a Földes Ferenc Gimnázium igazgatójától, illetve a vizsgaelnököktől Miskolcon a Földes Ferenc Gimnáziumban.

A tanulók a többi évfolyamon is eredményesen zárták a 2021/2022. tanévet. A négy évfolyam tanulmányi átlaga: 3,39. A tanulók részére ebben a tanévben is meghirdetésre került az Smart Power Hungary Zrt. tanulmányi versenye. A legjobb érettségi eredményt elért tanuló, a négy év alatt a legjobb tanulmányi eredményt elért tanuló, valamint az egyes évfolyamok legjobb tanulmányi eredményt elért tanulója 20-20 ezer Ft pénzjutalmat vehetett át a Smart Power Hungary Zrt-től.

Miskolc, 2022. június 29.


2020/21. tanév nyitása

2020. szeptember 1.

A 2020. szeptember 1-én a 18. tanévet kezdi meg a Földes Ferenc Gimnázium által működtetett Digitális Középiskola.

Az előző tanévben már a 14. végzős évfolyam tett érettségi vizsgát és 604 fő szerzett érettségi bizonyítványt eddig.

A 2020/21. tanévben 4 évfolyamon, 10 osztályban közel 300 hátrányos helyzetű felnőtt tanuló végezheti középfokú tanulmányait a Digitális Középiskola esélyegyenlőségi program keretében.

A jó tanulók részére tanulmányi verseny kerül meghirdetésre ebben a tanévben is.

A tanév végén pénzjutalomban részesül évfolyamonként a legjobb tanulmányi eredményt elért tanuló, a legjobb érettségi eredményt elért tanuló, valamint a végzős évfolyamon a 9-12. évfolyamig, a négy év alatt a legjobb tanulmányi átlag eredményt elért tanuló. A tanulmányi versenyt a Smart Power Hungary hirdette meg.

Miskolc, 2020. szeptember 1.


Tanévzárás és érettségi vizsgák a digitális középiskola 14. végzős évfolyamán

2020. július 1.

A 2019/2020. tanév befejeztével már a 14. évfolyam szerzett érettségi bizonyítványt a Digitális Középiskola program keretében. A világújdonságnak számító távközlési eszközzel támogatott, esti tagozatos gimnáziumi oktatás beváltotta a hozzá fűzött reményeket, a tanulók sokat tanulva, küzdve, de megfeleltek az elvárásoknak. Az érettségi vizsgát jelen tanévben 42-en kezdték meg, akikből 41-en ebben a tanévben fejezték be 12. évfolyamos tanulmányaikat. Érettségi bizonyítványt 35 tanuló szerzett. Így a Digitális Középiskolában eddig érettségi bizonyítványt szerzett 604 fő. A többi tanulónak a sikertelen vagy hiányzó tantárgyi vizsgákat meg kell ismételni, illetve be kell pótolni. Az érettségi vizsga átlaga: 3,14. A vizsgaelnökök értékelése szerint a vizsgák zökkenőmentesen, a törvényi előírásoknak megfelelően zajlottak. Az oktatási módszer innovativitása, a tolerancia és az odafigyelés lehetőséget és esélyt biztosít ezeknek a felnőtt tanulóknak a társadalmi felzárkózáshoz és a sikeresebb boldoguláshoz. Az érettségizett hallgatók közül sokan tervezik egyetemi-főiskolai tanulmányok megkezdését, valamint érettségihez kötött szakmai képzettségek megszerzését.

A Magyarországon és nemzetközileg is egyedülálló oktatási módszerrel megszerzett érettségi bizonyítványokat 2020. június 11-15. között vehették át a végzős felnőtt tanulók Fazekas Róberttől, a Földes Ferenc Gimnázium megbízott igazgatójától, illetve a vizsgaelnököktől Miskolcon a Földes Ferenc Gimnáziumban.

A tanulók a többi évfolyamon is eredményesen zárták a 2019/2020. tanévet. A négy évfolyam tanulmányi átlaga: 3,58. A tanulók részére ebben a tanévben is meghirdetésre került az Smart Power Hungary Zrt. tanulmányi versenye. A legjobb érettségi eredményt elért tanuló, a négy év alatt a legjobb tanulmányi eredményt elért tanuló, valamint az egyes évfolyamok legjobb tanulmányi eredményt elért tanulója 20-20 ezer Ft pénzjutalmat vehetett át a Smart Power Hungary Zrt-től.

Miskolc, 2020. július 1.


2018/2019. tanév zárása: Érettségi vizsgák a digitális középiskola 13. végzős évfolyamán

2019. július 2.

A 2018/2019. tanév befejeztével már a 13. évfolyam szerzett érettségi bizonyítványt a Digitális Középiskola program keretében. A világújdonságnak számító távközlési eszközzel támogatott, esti tagozatos gimnáziumi oktatás beváltotta a hozzá fűzött reményeket, a tanulók sokat tanulva, küzdve, de megfeleltek az elvárásoknak. Az érettségi vizsgát jelen tanévben 40-an kezdték meg, akikből 38-an ebben a tanévben fejezték be 12. évfolyamos tanulmányaikat. Érettségi bizonyítványt 26 tanuló szerzett. Így a Digitális Középiskolában eddig érettségi bizonyítványt szerzett 565 fő.

A többi tanulónak a sikertelen vagy hiányzó tantárgyi vizsgákat meg kell ismételni, illetve be kell pótolni. Az érettségi vizsga átlaga: 3,34. A vizsgaelnökök értékelése szerint a vizsgák zökkenőmentesen, a törvényi előírásoknak megfelelően zajlottak. Az oktatási módszer innovativitása, a tolerancia és az odafigyelés lehetőséget és esélyt biztosít ezeknek a felnőtt tanulóknak a társadalmi felzárkózáshoz és a sikeresebb boldoguláshoz. Az érettségizett hallgatók közül sokan tervezik egyetemi-főiskolai tanulmányok megkezdését, valamint érettségihez kötött szakmai képzettségek megszerzését.

A Magyarországon és nemzetközileg is egyedülálló oktatási módszerrel megszerzett érettségi bizonyítványokat 2019. június 20-25. között vehették át a végzős felnőtt tanulók Veres Páltól, a Földes Ferenc Gimnázium igazgatójától, illetve a vizsgaelnököktől Miskolcon a Földes Ferenc Gimnáziumban.

A tanulók a többi évfolyamon is eredményesen zárták a 2018/2019. tanévet. A négy évfolyam tanulmányi átlaga: 3,42. A tanulók részére ebben a tanévben is meghirdetésre került az INNOCENTER Innovációs Központ Nonprofit Kft. tanulmányi versenye. A legjobb érettségi eredményt elért tanuló, a négy év alatt a legjobb tanulmányi eredményt elért tanuló, valamint az egyes évfolyamok legjobb tanulmányi eredményt elért tanulója 20-20 ezer Ft pénzjutalmat vehetett át dr. Balla László, az INNOCENTER Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója megbízásából, Péterné Czakó Edit tagozatfelelőstől.

Miskolc, 2019. július 2.


Megújult a Digitális Középiskola nyitólapja

2018. szeptember 6.


Korszerű felületet és vadonatúj dizájnt kapott a Digitális Középiskola nyitólapja. Az új felület sokkal használhatóbb a kisebb kijelzőjű eszközökön (pl. mobiltelefon). A bejelentkezés a megszokott módon, a nyitólapon található beviteli felületen keresztül történik, az eddig is használt felhasználónév és jelszó megadásával.


2018/2019. tanév nyitása

2018. szeptember 3.

A 2018. szeptember 1-én a 16. tanévet kezdi meg a Földes Ferenc Gimnázium által működtetett Digitális Középiskola. Az előző tanévben már a 12. végzős évfolyam tett érettségi vizsgát és 535 fő szerzett érettségi bizonyítványt eddig. A 2018/19. tanévben 4 évfolyamon, 10 osztályban közel 300 hátrányos helyzetű felnőtt tanuló végezheti középfokú tanulmányait a Digitális Középiskola esélyegyenlőségi program keretében.

A jó tanulók részére tanulmányi verseny kerül meghirdetésre ebben a tanévben is. A tanév végén pénzjutalomban részesül évfolyamonként a legjobb tanulmányi eredményt elért tanuló, a legjobb érettségi eredményt elért tanuló, valamint a végzős évfolyamon a 9-12. évfolyamig, a négy év alatt a legjobb tanulmányi átlag eredményt elért tanuló.

A tanulmányi versenyt az INNOCENTER Innovációs Központ Nonprofit Kft. vezérigazgatója, Dr. Balla László hirdette meg.



Miskolc, 2018. szeptember 3.