Hírek, események

2017/2018. tanév zárása

2018. július 2.

A 2017/2018. tanév befejeztével már a 12. évfolyam szerzett érettségi bizonyítványt a Digitális Középiskola program keretében. A világújdonságnak számító távközlési eszközzel támogatott, esti tagozatos gimnáziumi oktatás beváltotta a hozzá fűzött reményeket, a tanulók sokat tanulva, küzdve, de megfeleltek az elvárásoknak. Az érettségi vizsgát jelen tanévben 46-an kezdték meg, akikből 39-en ebben a tanévben fejezték be 12. évfolyamos tanulmányaikat.

Érettségi bizonyítványt 27 tanuló szerzett. Így a Digitális Középiskolában eddig érettségi bizonyítványt szerzett 535 fő. A többi tanulónak a sikertelen vagy hiányzó tantárgyi vizsgákat meg kell ismételni, illetve be kell pótolni. Az érettségi vizsga átlaga: 3,06. A vizsgaelnökök értékelése szerint a vizsgák zökkenőmentesen, a törvényi előírásoknak megfelelően zajlottak. Az oktatási módszer innovativitása, a tolerancia és az odafigyelés lehetőséget és esélyt biztosít ezeknek a felnőtt tanulóknak a társadalmi felzárkózáshoz és a sikeresebb boldoguláshoz. Az érettségizett hallgatók közül sokan tervezik egyetemi-főiskolai tanulmányok megkezdését, valamint érettségihez kötött szakmai képzettségek megszerzését.

A Magyarországon és nemzetközileg is egyedülálló oktatási módszerrel megszerzett érettségi bizonyítványokat 2018. június 18-29. között vehették át a végzős felnőtt tanulók Veres Páltól, a Földes Ferenc Gimnázium igazgatójától, illetve a vizsgaelnököktől Miskolcon a Földes Ferenc Gimnáziumban.

A tanulók a többi évfolyamon is eredményesen zárták a 2017/2018. tanévet. A négy évfolyam tanulmányi átlaga: 3,27. A tanulók részére ebben a tanévben is meghirdetésre került az INNOCENTER Innovációs Központ Nonprofit Kft. tanulmányi versenye. A legjobb érettségi eredményt elért tanuló, a négy év alatt a legjobb tanulmányi eredményt elért tanuló, valamint az egyes évfolyamok legjobb tanulmányi eredményt elért tanulója 20-20 ezer Ft pénzjutalmat vehetett át dr. Balla László-tól, az INNOCENTER Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatójától.

Miskolc, 2018. július 2.


15. tanévnyitó ünnepség

2017. szeptember 1.

A 2017. szeptember 1-én a 15. tanévet kezdi meg a Földes Ferenc Gimnázium által működtetett Digitális Középiskola. Az előző tanévben már a 11. végzős évfolyam tett érettségi vizsgát és 503 fő szerzett érettségi bizonyítványt eddig. A 2017/18. tanévben 4 évfolyamon, 10 osztályban közel 300 hátrányos helyzetű felnőtt tanuló végezheti középfokú tanulmányait a Digitális Középiskola esélyegyenlőségi program keretében.

A jó tanulók részére tanulmányi verseny kerül meghirdetésre ebben a tanévben is. A tanév végén pénzjutalomban részesül évfolyamonként a legjobb tanulmányi eredményt elért tanuló, a legjobb érettségi eredményt elért tanuló, valamint a végzős évfolyamon a 9-12. évfolyamig, a négy év alatt a legjobb tanulmányi átlag eredményt elért tanuló.

A tanulmányi versenyt az INNOCENTER Innovációs Központ Közhasznú Nonprofit Kft. vezérigazgatója, Dr. Balla László hirdette meg.


Miskolc, 2017. szeptember 1.



2016/2017. tanév nyitása

2016. szeptember 1.

A 2016. szeptember 1-én a 14. tanévet kezdi meg a Földes Ferenc Gimnázium által működtetett Digitális Középiskola. Az előző tanévben már a 10. végzős évfolyam tett érettségi vizsgát és 478 fő szerzett érettségi bizonyítványt eddig.

A 2016/17. tanévben 4 évfolyamon, 11 osztályban közel 300 hátrányos helyzetű felnőtt tanuló végezheti középfokú tanulmányait a Digitális Középiskola esélyegyenlőségi program keretében.

A jó tanulók részére tanulmányi verseny kerül meghirdetésre ebben a tanévben is.

A tanév végén pénzjutalomban részesül évfolyamonként a legjobb tanulmányi eredményt elért tanuló, a legjobb érettségi eredményt elért tanuló, valamint a végzős évfolyamon a 9-12. évfolyamig, a négy év alatt a legjobb tanulmányi átlag eredményt elért tanuló.

A tanulmányi versenyt az INNOCENTER Innovációs Központ Közhasznú Nonprofit Kft. vezérigazgatója, Dr. Balla László hirdette meg.


Miskolc, 2016. szeptember 1.




2015/2016. tanév zárása

2016. július 5.

Leérettségiztek, hétfőn pedig átvették bizonyítványukat a Digitális Középiskola végzős hallgatói. Az országban is egyedülálló program 2003-ban indult. Azóta 500-an szereztek így érettségit.

Tizenharmadik alkalommal zártak évet a Digitális Középiskolában. A virtuális oktatási program azoknak nyújt segítséget, akik a hagyományos képzésben korábban nem tudtak részt venni.

A legjobb tanulókat ezúttal is díjazták. Baranyiné Molnár Erzsébet volt az egyik legeredményesebb diák. Neki a továbbtanuláshoz kellett az érettségi. A szociális munka szakhoz így már elég pontja van.

"Szerintem nagyon jó volt ez a négy év. Hajtós, kemény, mert az ember a szabadidejét áldozza, de mégis nagyon jó, hogy a család mellett, otthon tudunk fölkészülni ezekre a vizsgákra." - mondta Baranyiné Molnár Erzsébet.

A tananyagot a Földes Ferenc Gimnázium tanárai dolgozták ki. Ez a diákokhoz digitális formában jut el, de személyes konzultációra is van lehetőség a négy év során. A Digitális Középiskolai képzés világújdonságnak számít.

"A felnőttképzésnek olyan speciális formája, ahol a hagyományos felnőttképzést a digitális oktatással próbáljunk ötvözni, ezért is hívják blended vagy kevert típusú képzésnek. Nagyon sikeres, ezt elmondhatjuk, hiszen minden évben lényegében változatlan az ide jelentkezők száma." - közölte Veres Pál, a Földes Ferenc Gimnázium igazgatója.

Idén 38-an szereztek bizonyítványt. A 10 év alatt pedig mintegy 500 embernek segítettek az érettségi megszerzésében.



A Digitális Középiskolában sem virtuális a tanévkezdés

2015. szeptember 2.

Tizenharmadik tanévét nyitotta meg a Digitális Középiskola. A tanulás nem csupán a gyerekek számára kezdődött meg, azok a felnőttek is megkezdték a felkészülést az érettségire, akiknek családi állapotuk vagy munkájuk nem engedi meg, hogy nappali vagy levelező képzésben vegyenek részt. A képzésben több mint háromszázan vesznek idén részt. Közel száz 9. évfolyamos kezdte meg a tanulást egy különleges, 2003-ban életre hívott képzési formában.


A Földes Ferenc Gimnáziumban megtartott évnyitón elhangzott, hogy ez a lehetőség azoknak is segít, akik nem tudnak sok időt az iskolapadban tölteni, de szeretnének érettségizni. Hozzájuk házhoz megy az iskola, digitális formában. "Családos vagyok és nem mindegy nekem az időbeosztás, főleg munka és a gyerekek mellett. Ez volt a legkézenfekvőbb, hogy ezt az iskolát válasszam" – mondja Nagy Gábor.

Veres Pál szerint a távoktatásnak ez a formája sok felnőttet vonz a megyében. - Nagy örömmel mondhatom, hogy hasonlóan az előző évekhez, mindenféle reklám nélkül is nagyon sokan jelentkeztek erre az újszerűnek mondható képzési formánkra. Most nagyjából száz 9. évfolyamos diákunk kezdi el az évet, összességében pedig több mint háromszáz diákunk lesz az idén – nyilatkozta Veres Pál, a Földes Ferenc Gimnázium igazgatója. A digitális középiskolások a képzés négy éve alatt távoktatásban, számítógéppel támogatott, online középiskolába járhatnak. A felület otthonról elérhető, de nekik is be kell néha járni konzultációra. Az érettségi előtt modulvizsgákat is kell tenni, hogy a megszerzett tudás még inkább rögzüljön.

A MiNap.hu cikke.

A tanulás körülményei eltérőek a megszokott iskolai formától, de a feladat ugyanaz, mint annak a közel 20 ezer iskolásnak, aki Miskolcon ma visszaült az iskolapadba.

- Miskolc város felelősséggel tartozik azért a 20 ezer diákért, azért a sok fiatalért is, akik tanulmányaikat folytatják és a lehető legmagasabb szintre próbálnak eljutni. Ezért van az, hogy mindennek erejével támogatja a fiataljait és támogatja a digitális tudást – nyilatkozta a Miskolc Tv-nek Óvári Zsuzsanna, Humán Stratégiai Osztály osztályvezetője.

A Digitális Középiskola oktatási tananyagát a Földes Ferenc Gimnázium oktatói dolgozzák ki. A portálon keresztül évente mintegy 350-400 fő tanul. Már kilenc végzős évfolyam leérettségizett, amelynek eredményeként négyszázhuszonnyolcan szereztek érettségi bizonyítványt.



Érettségi vizsgák a digitális középiskola újabb végzős évfolyamán

2015. június 30.

A 2014/2015. tanév befejeztével már a 9. évfolyam szerzett érettségi bizonyítványt a Digitális Középiskola program keretében. A világújdonságnak számító távközlési eszközzel támogatott, esti tagozatos gimnáziumi oktatás beváltotta a hozzá fűzött reményeket, a tanulók sokat tanulva, küzdve, de megfeleltek az elvárásoknak. Az érettségi vizsgát jelen tanévben 75-en kezdték meg, érettségi bizonyítványt 37 tanuló szerzett. Így a Digitális Középiskolában eddig érettségi bizonyítványt szerzett 428 fő. A többi tanulónak a sikertelen vagy hiányzó tantárgyi vizsgákat meg kell ismételni illetve be kell pótolni.

Az érettségi vizsga átlaga: 2,80. A vizsgaelnökök értékelése szerint a vizsgák zökkenőmentesen, a törvényi előírásoknak megfelelően zajlottak. Az oktatási módszer innovativitása, a tolerancia és az odafigyelés lehetőséget és esélyt biztosít ezeknek a felnőtt tanulóknak a társadalmi felzárkózáshoz és a sikeresebb boldoguláshoz. Az érettségizett hallgatók közül sokan tervezik egyetemi-főiskolai tanulmányok megkezdését, valamint érettségihez kötött szakmai képzettségek megszerzését.

A Magyarországon és nemzetközileg is egyedülálló oktatási módszerrel megszerzett érettségi bizonyítványokat 2015. június 19-26-án vehették át a végzős felnőtt tanulók Veres Páltól, a Földes Ferenc Gimnázium igazgatójától, illetve a vizsgaelnököktől Miskolcon a Földes Ferenc Gimnáziumban.

A tanulók a többi évfolyamon is eredményesen zárták a 2014/2015. tanévet. A négy évfolyam tanulmányi átlaga: 3,31. A lemorzsolódás a 10., 11. és 12. évfolyamon 10% alatti, a kezdő évfolyamon jelentősebb. A tanulók részére ebben a tanévben is meghirdetésre került az INNOCENTER Innovációs Központ Nonprofit Kft. tanulmányi versenye. A legjobb érettségi eredményt elért tanuló, a négy év alatt a legjobb tanulmányi eredményt elért tanuló, valamint az egyes évfolyamok legjobb tanulmányi eredményt elért tanulója 20-20 ezer Ft pénzjutalmat vehetett át dr. Balla Lászlótól, az INNOCENTER Nonprofit Kft. vezérigazgatójától.


A 2014/2015. tanév tanulmányi versenyének eredményei:

  • 9. évfolyam: Drengubján Csabáné, Encs
  • 10. évfolyam: Gácsi Norbert, Miskolc
  • 11. évfolyam: Koltai Józsefné, Sárospatak
  • 12. évfolyam: Szenderné Veréb Zsuzsanna, Encs
  • 9-12. évfolyamon legjobb eredményt érte el: Szenderné Veréb Zsuzsanna
  • A legjobb eredménnyel érettségizett: Harkály Noémi Miskolc