Hírek, események

2009/2010. tanév zárása
Érettségi vizsgák a Digitális Középiskola újabb végzős évfolyamán

2010. június

A 2009/2010. tanév befejeztével már a 4. évfolyam szerzett érettségi bizonyítványt a Digitális Középiskola program keretében. Az érettségi vizsgát 77-en kezdték meg, érettségi bizonyítványt 55 tanuló szerzett. Így a Digitális Középiskolában eddig érettségi bizonyítványt szerzett mintegy 200 fő.

A többi tanulónak a sikertelen vagy hiányzó tantárgyi vizsgákat meg kell ismételni illetve be kell pótolni. Az érettségi vizsga átlaga: 3.00. A vizsgaelnökök értékelése szerint a vizsgák zökkenőmentesen, a törvényi előírásoknak megfelelően zajlottak. Az oktatási módszer innovativitása, a tolerancia és az odafigyelés lehetőséget és esélyt biztosít ezeknek a felnőtt tanulóknak a társadalmi felzárkózáshoz és a sikeresebb boldoguláshoz.

Az érettségizett hallgatók közül tervezik egyetemi-főiskolai tanulmányok megkezdését, valamint érettségihez kötött szakmai képzettségek megszerzését. A Magyarországon és nemzetközileg is egyedülálló oktatási módszerrel megszerzett érettségi bizonyítványokat 2010. június 14-19-én vehették át a végzős felnőtt hallgatók Veres Páltól, a Földes Ferenc Gimnázium igazgatójától, Miskolcon a Földes Ferenc Gimnáziumban.

A hallgatók a többi évfolyamon is eredményesen zárták a 2009/2010 tanévet. A négy évfolyam tanulmányi átlaga: 3,56. A tanulók részére ebben a tanévben is meghirdetésre került az INNOCENTER Innovációs Központ Közhasznú Nonprofit Kft. tanulmányi versenye. A legjobb érettségi eredményt elért tanuló, a négy év alatt a legjobb tanulmányi eredményt elért tanuló, valamint az egyes évfolyamok legjobb tanulmányi eredményt elért tanulója vehetett át jutalmat dr. Balla Lászlótól, az INNOCENTER Közhasznú Nonprofit Kft. vezérigazgatójától.

A 2009/2010. tanév tanulmányi versenyének eredményei:

  • 9. évfolyam: Fazekas Zsoltné, Edelény
  • 10. évfolyam: Vargáné Gulyás Márta, Encs
  • 11. évfolyam: Kőszeginé Lengyel Rita, Tiszaújváros
  • 12. évfolyam: Munkácsi Adrienn, Miskolc
  • 9-12. évfolyamon legjobb eredményt érte el: Munkácsi Adrienn, Miskolc
  • A legjobb eredménnyel érettségizett: Munkácsi Adrienn, Miskolc 


Digitális Középiskola: 2009/2010. tanév nyitása

2009. szeptember 1.

A 2009/2010-es tanév 1. félévében 4 évfolyamon, 12 osztályban 443 hátrányos helyzetű felnőtt tanuló végezheti középfokú tanulmányait a Digitális Középiskola esélyegyenlőségi program keretében.

A 2008/09. tanév befejeztével a harmadik végzős évfolyam érettségizett le a Digitális Középiskola program keretében.

HallgatóinkA jó tanulók részére tanul-mányi verseny kerül meghirdetésre ebben a tanévben is.

A tanév végén pénzjutalomban részesül évfolyamonként a legjobb tanulmányi eredményt elért tanuló, a legjobb érettségi eredményt elért tanuló, valamint a végzős évfolyamon a 9-12. évfolyamig, a négy év alatt a legjobb tanulmányi átlag eredményt elért tanuló.

A tanulmányi versenyt az INNOCENTER Innovációs Központ Közhasznú Nonprofit Kft. vezérigazgatója, Dr. Balla László hirdette meg.