Hírek, események

Megújult a Digitális Középiskola nyitólapja

2018. szeptember 6.


Korszerű felületet és vadonatúj dizájnt kapott a Digitális Középiskola nyitólapja. Az új felület sokkal használhatóbb a kisebb kijelzőjű eszközökön (pl. mobiltelefon). A bejelentkezés a megszokott módon, a nyitólapon található beviteli felületen keresztül történik, az eddig is használt felhasználónév és jelszó megadásával.


2018/2019. tanév nyitása

2018. szeptember 3.

A 2018. szeptember 1-én a 16. tanévet kezdi meg a Földes Ferenc Gimnázium által működtetett Digitális Középiskola. Az előző tanévben már a 12. végzős évfolyam tett érettségi vizsgát és 535 fő szerzett érettségi bizonyítványt eddig. A 2018/19. tanévben 4 évfolyamon, 10 osztályban közel 300 hátrányos helyzetű felnőtt tanuló végezheti középfokú tanulmányait a Digitális Középiskola esélyegyenlőségi program keretében.

A jó tanulók részére tanulmányi verseny kerül meghirdetésre ebben a tanévben is. A tanév végén pénzjutalomban részesül évfolyamonként a legjobb tanulmányi eredményt elért tanuló, a legjobb érettségi eredményt elért tanuló, valamint a végzős évfolyamon a 9-12. évfolyamig, a négy év alatt a legjobb tanulmányi átlag eredményt elért tanuló.

A tanulmányi versenyt az INNOCENTER Innovációs Központ Nonprofit Kft. vezérigazgatója, Dr. Balla László hirdette meg.Miskolc, 2018. szeptember 3.


2017/2018. tanév zárása

2018. július 2.

A 2017/2018. tanév befejeztével már a 12. évfolyam szerzett érettségi bizonyítványt a Digitális Középiskola program keretében. A világújdonságnak számító távközlési eszközzel támogatott, esti tagozatos gimnáziumi oktatás beváltotta a hozzá fűzött reményeket, a tanulók sokat tanulva, küzdve, de megfeleltek az elvárásoknak. Az érettségi vizsgát jelen tanévben 46-an kezdték meg, akikből 39-en ebben a tanévben fejezték be 12. évfolyamos tanulmányaikat.

Érettségi bizonyítványt 27 tanuló szerzett. Így a Digitális Középiskolában eddig érettségi bizonyítványt szerzett 535 fő. A többi tanulónak a sikertelen vagy hiányzó tantárgyi vizsgákat meg kell ismételni, illetve be kell pótolni. Az érettségi vizsga átlaga: 3,06. A vizsgaelnökök értékelése szerint a vizsgák zökkenőmentesen, a törvényi előírásoknak megfelelően zajlottak. Az oktatási módszer innovativitása, a tolerancia és az odafigyelés lehetőséget és esélyt biztosít ezeknek a felnőtt tanulóknak a társadalmi felzárkózáshoz és a sikeresebb boldoguláshoz. Az érettségizett hallgatók közül sokan tervezik egyetemi-főiskolai tanulmányok megkezdését, valamint érettségihez kötött szakmai képzettségek megszerzését.

A Magyarországon és nemzetközileg is egyedülálló oktatási módszerrel megszerzett érettségi bizonyítványokat 2018. június 18-29. között vehették át a végzős felnőtt tanulók Veres Páltól, a Földes Ferenc Gimnázium igazgatójától, illetve a vizsgaelnököktől Miskolcon a Földes Ferenc Gimnáziumban.

A tanulók a többi évfolyamon is eredményesen zárták a 2017/2018. tanévet. A négy évfolyam tanulmányi átlaga: 3,27. A tanulók részére ebben a tanévben is meghirdetésre került az INNOCENTER Innovációs Központ Nonprofit Kft. tanulmányi versenye. A legjobb érettségi eredményt elért tanuló, a négy év alatt a legjobb tanulmányi eredményt elért tanuló, valamint az egyes évfolyamok legjobb tanulmányi eredményt elért tanulója 20-20 ezer Ft pénzjutalmat vehetett át dr. Balla László-tól, az INNOCENTER Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatójától.

Miskolc, 2018. július 2.


15. tanévnyitó ünnepség

2017. szeptember 1.

A 2017. szeptember 1-én a 15. tanévet kezdi meg a Földes Ferenc Gimnázium által működtetett Digitális Középiskola. Az előző tanévben már a 11. végzős évfolyam tett érettségi vizsgát és 503 fő szerzett érettségi bizonyítványt eddig. A 2017/18. tanévben 4 évfolyamon, 10 osztályban közel 300 hátrányos helyzetű felnőtt tanuló végezheti középfokú tanulmányait a Digitális Középiskola esélyegyenlőségi program keretében.

A jó tanulók részére tanulmányi verseny kerül meghirdetésre ebben a tanévben is. A tanév végén pénzjutalomban részesül évfolyamonként a legjobb tanulmányi eredményt elért tanuló, a legjobb érettségi eredményt elért tanuló, valamint a végzős évfolyamon a 9-12. évfolyamig, a négy év alatt a legjobb tanulmányi átlag eredményt elért tanuló.

A tanulmányi versenyt az INNOCENTER Innovációs Központ Közhasznú Nonprofit Kft. vezérigazgatója, Dr. Balla László hirdette meg.


Miskolc, 2017. szeptember 1.2016/2017. tanév nyitása

2016. szeptember 1.

A 2016. szeptember 1-én a 14. tanévet kezdi meg a Földes Ferenc Gimnázium által működtetett Digitális Középiskola. Az előző tanévben már a 10. végzős évfolyam tett érettségi vizsgát és 478 fő szerzett érettségi bizonyítványt eddig.

A 2016/17. tanévben 4 évfolyamon, 11 osztályban közel 300 hátrányos helyzetű felnőtt tanuló végezheti középfokú tanulmányait a Digitális Középiskola esélyegyenlőségi program keretében.

A jó tanulók részére tanulmányi verseny kerül meghirdetésre ebben a tanévben is.

A tanév végén pénzjutalomban részesül évfolyamonként a legjobb tanulmányi eredményt elért tanuló, a legjobb érettségi eredményt elért tanuló, valamint a végzős évfolyamon a 9-12. évfolyamig, a négy év alatt a legjobb tanulmányi átlag eredményt elért tanuló.

A tanulmányi versenyt az INNOCENTER Innovációs Központ Közhasznú Nonprofit Kft. vezérigazgatója, Dr. Balla László hirdette meg.


Miskolc, 2016. szeptember 1.
2015/2016. tanév zárása

2016. július 5.

Leérettségiztek, hétfőn pedig átvették bizonyítványukat a Digitális Középiskola végzős hallgatói. Az országban is egyedülálló program 2003-ban indult. Azóta 500-an szereztek így érettségit.

Tizenharmadik alkalommal zártak évet a Digitális Középiskolában. A virtuális oktatási program azoknak nyújt segítséget, akik a hagyományos képzésben korábban nem tudtak részt venni.

A legjobb tanulókat ezúttal is díjazták. Baranyiné Molnár Erzsébet volt az egyik legeredményesebb diák. Neki a továbbtanuláshoz kellett az érettségi. A szociális munka szakhoz így már elég pontja van.

"Szerintem nagyon jó volt ez a négy év. Hajtós, kemény, mert az ember a szabadidejét áldozza, de mégis nagyon jó, hogy a család mellett, otthon tudunk fölkészülni ezekre a vizsgákra." - mondta Baranyiné Molnár Erzsébet.

A tananyagot a Földes Ferenc Gimnázium tanárai dolgozták ki. Ez a diákokhoz digitális formában jut el, de személyes konzultációra is van lehetőség a négy év során. A Digitális Középiskolai képzés világújdonságnak számít.

"A felnőttképzésnek olyan speciális formája, ahol a hagyományos felnőttképzést a digitális oktatással próbáljunk ötvözni, ezért is hívják blended vagy kevert típusú képzésnek. Nagyon sikeres, ezt elmondhatjuk, hiszen minden évben lényegében változatlan az ide jelentkezők száma." - közölte Veres Pál, a Földes Ferenc Gimnázium igazgatója.

Idén 38-an szereztek bizonyítványt. A 10 év alatt pedig mintegy 500 embernek segítettek az érettségi megszerzésében.