Hírek, események

2011/2012. tanév nyitása

2011. szeptember 1.

A 2011. szeptember 1-én a 9. tanévet kezdi meg a Földes Ferenc Gimnázium által működtetett Digitális Középiskola. Az előző tanévben már az 5. végzős évfolyam tett érettségi vizsgát és szereztek érettségi bizonyítványt. A 2011/12. tanévben 4 évfolyamon, 12 osztályban 445 hátrányos helyzetű felnőtt tanuló végezheti középfokú tanulmányait a Digitális Középiskola esélyegyenlőségi program keretében. A tanévnyitón Farkas Félix, az ORÖ elnökhelyettese, a BAZ Megyei Önkormányzat Kisebbségi Bizottságának elnöke, iskolánk volt diákja köszöntötte a jelen lévőket.

Az újonnan beiratkozott tanulók száma 115 fő, ők a 9. évfolyamon kezdik tanulmányaikat.

A 10. évfolyam kezdő létszáma: 125 fő.
A 11. évfolyam kezdő létszáma: 123 fő.
A 12. évfolyam kezdő létszáma: 82 fő

A jó tanulók részére tanulmányi verseny kerül meghirdetésre ebben a tanévben is. A tanév végén pénzjutalomban részesül évfolyamonként a legjobb tanulmányi eredményt elért tanuló, a legjobb érettségi eredményt elért tanuló, valamint a végzős évfolyamon a 9-12. évfolyamig, a négy év alatt a legjobb tanulmányi átlag eredményt elért tanuló.


A tanulmányi versenyt az INNOCENTER Innovációs Központ Közhasznú Nonprofit Kft. vezérigazgatója, Dr. Balla László hirdeti meg évfolyamonként.2010/2011. tanév zárása

2011. június

A 2010/2011. tanév befejeztével már az 5. évfolyam szerzett érettségi bizonyítványt a Digitális Középiskola program keretében. Az érettségi vizsgát jelen tanévben 62-en kezdték meg, érettségi bizonyítványt 41 tanuló szerzett.

Így a Digitális Középiskolában eddig érettségi bizonyítványt szerzett mintegy 250 fő. A többi tanulónak a sikertelen vagy hiányzó tantárgyi vizsgákat meg kell ismételni illetve be kell pótolni.

Az érettségi vizsga átlaga: 3.00. A vizsgaelnökök értékelése szerint a vizsgák zökkenőmentesen, a törvényi előírásoknak megfelelően zajlottak. Az oktatási módszer, a tolerancia és az odafigyelés lehetőséget és esélyt biztosít ezeknek a felnőtt tanulóknak a társadalmi felzárkózáshoz és a sikeresebb boldoguláshoz.

Az érettségizett hallgatók közül többen tervezik egyetemi-főiskolai tanulmányok megkezdését, valamint érettségihez kötött szakmai képzettségek megszerzését.

A Magyarországon és nemzetközileg is egyedülálló oktatási módszerrel folytatott tanulmányok után megszerzett érettségi bizonyítványokat 2011. június 17-26-án vehették át a végzős felnőtt hallgatók Veres Páltól, a Földes Ferenc Gimnázium igazgatójától, illetve a vizsgaelnököktől Miskolcon a Földes Ferenc Gimnáziumban.

A hallgatók a többi évfolyamon is eredményesen zárták a 2010/2011 tanévet. A négy évfolyam tanulmányi átlaga: 3,41. A lemorzsolódás a 10., 11. és 12. évfolyamon 10% alatti, a kezdő évfolyamon jelentősebb. A 2011/12. tanévben 265 fő folytatja tovább tanulmányait 10-12. évfolyamon.

A tanulók részére ebben a tanévben is meghirdetésre került az INNOCENTER Innovációs Központ Közhasznú Nonprofit Kft. tanulmányi versenye.

A legjobb érettségi eredményt elért tanuló, a négy év alatt a legjobb tanulmányi eredményt elért tanuló, valamint az egyes évfolyamok legjobb tanulmányi eredményt elért tanulója 20-20 ezer Ft pénzjutalmat vehetett át dr. Balla László-tól, az INNOCENTER Közhasznú Nonprofit Kft. vezérigazgatójától.A 2010/2011. tanév tanulmányi versenyének eredményei:

 • 9. évfolyam: Török Tamara, Edelény
 • 10. évfolyam: Fazekas Zsoltné, Edelény
 • 11. évfolyam: Vargáné Gulyás Márta, Encs
 • 12. évfolyam: Kőszeginé Lengyel Rita, Tiszaújváros
 • 9-12. évfolyamon legjobb eredményt érte el: Kőszeginé Lengyel Rita, Tiszaújváros
 • A legjobb eredménnyel érettségizett (4 évig az iskola tanulója volt): Csutár Ágnes, Miskolc


2010/2011. tanév nyitása

2010. szeptember

A 2010/2011-as tanév 1. félévében, 4 évfolyamon, 13 osztályban 461 hátrányos helyzetű felnőtt tanuló végezheti középfokú tanulmányait a Digitális Középiskola esélyegyenlőségi program keretében.

A 2009/10. tanév befejeztével a negyedik végzős évfolyam érettségizett le a Digitális Középiskola program keretében.

A jó tanulók részére tanulmányi verseny kerül meghirdetésre ebben a tanévben is. A tanév végén pénzjutalomban részesül évfolyamonként a legjobb tanulmányi eredményt elért tanuló, a legjobb érettségi eredményt elért tanuló, valamint a végzős évfolyamon a 9-12. évfolyamig, a négy év alatt a legjobb tanulmányi átlag eredményt elért tanuló.

A tanulmányi versenyt az INNOCENTER Innovációs Központ Közhasznú Nonprofit Kft. vezérigazgatója, Dr. Balla László hirdette meg.2009/2010. tanév zárása
Érettségi vizsgák a Digitális Középiskola újabb végzős évfolyamán

2010. június

A 2009/2010. tanév befejeztével már a 4. évfolyam szerzett érettségi bizonyítványt a Digitális Középiskola program keretében. Az érettségi vizsgát 77-en kezdték meg, érettségi bizonyítványt 55 tanuló szerzett. Így a Digitális Középiskolában eddig érettségi bizonyítványt szerzett mintegy 200 fő.

A többi tanulónak a sikertelen vagy hiányzó tantárgyi vizsgákat meg kell ismételni illetve be kell pótolni. Az érettségi vizsga átlaga: 3.00. A vizsgaelnökök értékelése szerint a vizsgák zökkenőmentesen, a törvényi előírásoknak megfelelően zajlottak. Az oktatási módszer innovativitása, a tolerancia és az odafigyelés lehetőséget és esélyt biztosít ezeknek a felnőtt tanulóknak a társadalmi felzárkózáshoz és a sikeresebb boldoguláshoz.

Az érettségizett hallgatók közül tervezik egyetemi-főiskolai tanulmányok megkezdését, valamint érettségihez kötött szakmai képzettségek megszerzését. A Magyarországon és nemzetközileg is egyedülálló oktatási módszerrel megszerzett érettségi bizonyítványokat 2010. június 14-19-én vehették át a végzős felnőtt hallgatók Veres Páltól, a Földes Ferenc Gimnázium igazgatójától, Miskolcon a Földes Ferenc Gimnáziumban.

A hallgatók a többi évfolyamon is eredményesen zárták a 2009/2010 tanévet. A négy évfolyam tanulmányi átlaga: 3,56. A tanulók részére ebben a tanévben is meghirdetésre került az INNOCENTER Innovációs Központ Közhasznú Nonprofit Kft. tanulmányi versenye. A legjobb érettségi eredményt elért tanuló, a négy év alatt a legjobb tanulmányi eredményt elért tanuló, valamint az egyes évfolyamok legjobb tanulmányi eredményt elért tanulója vehetett át jutalmat dr. Balla Lászlótól, az INNOCENTER Közhasznú Nonprofit Kft. vezérigazgatójától.

A 2009/2010. tanév tanulmányi versenyének eredményei:

 • 9. évfolyam: Fazekas Zsoltné, Edelény
 • 10. évfolyam: Vargáné Gulyás Márta, Encs
 • 11. évfolyam: Kőszeginé Lengyel Rita, Tiszaújváros
 • 12. évfolyam: Munkácsi Adrienn, Miskolc
 • 9-12. évfolyamon legjobb eredményt érte el: Munkácsi Adrienn, Miskolc
 • A legjobb eredménnyel érettségizett: Munkácsi Adrienn, Miskolc 


Digitális Középiskola: 2009/2010. tanév nyitása

2009. szeptember 1.

A 2009/2010-es tanév 1. félévében 4 évfolyamon, 12 osztályban 443 hátrányos helyzetű felnőtt tanuló végezheti középfokú tanulmányait a Digitális Középiskola esélyegyenlőségi program keretében.

A 2008/09. tanév befejeztével a harmadik végzős évfolyam érettségizett le a Digitális Középiskola program keretében.

HallgatóinkA jó tanulók részére tanul-mányi verseny kerül meghirdetésre ebben a tanévben is.

A tanév végén pénzjutalomban részesül évfolyamonként a legjobb tanulmányi eredményt elért tanuló, a legjobb érettségi eredményt elért tanuló, valamint a végzős évfolyamon a 9-12. évfolyamig, a négy év alatt a legjobb tanulmányi átlag eredményt elért tanuló.

A tanulmányi versenyt az INNOCENTER Innovációs Központ Közhasznú Nonprofit Kft. vezérigazgatója, Dr. Balla László hirdette meg.